Wat is de cloud?

De cloud is een vrij ongrijpbaar begrip. Verschillende diensten, producten en oplossingen vallen onder de noemer cloud. Wat bij alle cloud diensten hetzelfde is, is dat het product, hetzij bestanden hetzij een stukje software niet meer bij u op locatie draait/staat, maar ergens ter wereld in een datacenter. Een breed scala aan aanbieders levert verschillende producten in de cloud. Met waarschijnlijk Microsoft met Office 365 en Google met Gsuite als de bekendste.

Voor werken in de cloud is doorgaans alleen een internetverbinding benodigd. Dit maakt grote investeringen in servers overbodig en zorgt voor veel flexibiliteit. De kosten van cloud-oplossingen zijn naar gebruik, waardoor u inzicht krijgt in uw kostenplaatje en achteraf niet voor nare verrassingen komt te staan.

Microsoft Datacenter Locations (AZURE)
Locatie’s van Microsoft Datacenters wereldwijd. 
Niet elk(e) bedrijf/omgeving is geschikt voor werken in de cloud. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij JS-ICT zodat u niet voor onaangename verassingen komt te staan.

JS-ICT & CLOUD

Allereerst werken we zelf ook in de cloud. De email, de data en de telefonie worden allemaal opgeslagen en geleverd in/vanuit de cloud. Ook veel van de applicaties die wij gebruiken draaien in de cloud.

JS-ICT heeft zich gespecialiseerd in de volgende cloud oplossingen:

Office 365 beschikt over uitgebreide functionaliteit voor een solide basis IT infrastructuur binnen uw bedrijf.

Gebruik Exchange Online voor uw zakelijke email & agenda functies. Gebruik OneDrive om uw persoonlijke data in op te slaan. Creëer in intranet in SharePoint om samen te werken in uw bedrijfsdata met uw collega’s. Gebruik Teams als communicatietool om te vergaderen en te sparren.

JS-ICT heeft al een flinke verzameling bedrijven gemigreerd naar Office 365. Tevens zijn wij zelf enthousiaste gebruikers.

JS-ICT Microsoft 365 Cloud Dienst

Is het beschermen van uw computers en mobiele apparatuur belangrijk voor uw bedrijf? Naast de voordelen van Office 365 gaat Microsoft 365 verder met het beveiligen van uw apparatuur en applicaties.

Ook al worden privé telefoons gebruikt voor het werk, uw data staat toch veilig en wordt centraal beheerd. Laptop kwijt of gestolen? Op afstand zijn de bedrijfsgegevens te wissen! Configureer zo met Microsoft 365 de beveiliging van uw ICT infrastructuur.

Dit allemaal centraal vanuit de Microsoft 365 Suite

Speciaal voor dit doel ontwikkelde tooling helpt JS-ICT om Microsoft 365 binnen uw organisatie snel en vakkundig uit te rollen.

Azure JS-ICT Cloud Dienst

Flexibiliteit gewenst binnen uw organisatie? In combinatie met onbegrensde mogelijkheden?

Azure is de public cloud van Microsoft. Dit platform stelt ons in staat om uw eigen propositie compleet naar wens samen te stellen. Uw betaald alleen echt voor wat u gebruikt, en kunt elke minuut op en afschalen.

Het gaat te ver om alle mogelijkheden van Azure hier op te noemen, kijk daarvoor hier

Microsoft Azure is een prachtig platform, maar vereist wel de nodige kennis en ervaring. Laat JS-ICT dit voor u regelen!

Ik wil informatie over de cloud