Noodzaak voor beveiling

Phishing, Ransomware, Virussen en Coin Miners. Vandaag de dag is het voor iedereen duidelijk dat het internet niet zonder gevaren is. Zonder internet is echter geen optie, dus moet er gezorgd worden voor goede beveiliging. Dit kan hardwarematig door middel van een Firewall en softwarematig door middel van firewall/antivirus software.

U kunt navraag doen in uw naaste omgeving of simpelweg het nieuws volgen, en het zal u snel duidelijk worden dat er veel slachtoffers zijn van internetcriminaliteit. Vooral bedrijfsnetwerken zijn een geliefd doelwit. Zij betalen immers eerder losgeld om hun gegijzelde data terug te krijgen.

Voorkomen is beter dan genezen

De wereldwijde cyber aanval onder de naam “Wanna Cry” van enige tijd geleden was alleen succesvol op systemen zonder de laatste beveilingsupdates. De basis om uw apparatuur te beschermen ligt in het updaten/patchen van uw besturingssystemen en applicaties. Toch bent u hiermee niet volkomen veilig.

JS-ICT is geautoriseerd partner van de software van Panda en Webroot. Door middel van deze software kunnen wij bedrijven verschillende vormen van beveiliging bieden. U bent zo realtime beveiligd tegen de gevaren van het internet. Met name Panda heeft daarnaast uitgebreide mogelijkheden voor u als bedrijf om uw data in kaart te brengen. Via de Data Control module van Panda heeft u zo in één oogopslag in beeld waar uw privacy gevoelige documenten zich precies bevinden. Wie heeft er toegang tot, en wat wordt er mee gedaan.  In het kader van de AVG wetgeving is dit niet overbodig.

Daarnaast gebruiken wij hardware (firewall) om uw lokale netwerk tegen ongewenst bezoek vanaf het internet te beschermen. Wij hebben o.a. een ruime ervaring met de merken Sophos, Draytek, Sonicwall en Zyxel.

JS-ICT Data Control

Veiligheid in de cloud

De tijd staat niet stil, en inmiddels werken veel bedrijven al gedeeltelijk of volledig in de cloud. Een beweegreden om over te stappen naar de cloud, kan zijn dat u dan overal kunt werken, en niet per se alleen op uw kantoor. Daarnaast is het makkelijk dat al uw data en applicaties ook te benaderen zijn vanaf uw smartphone. Alleen een internettoegang is benodigd, en aangezien elke laptop & smartphone daar wel over beschikt opent dat ook de deuren naar het gebruik van eigen apparatuur van uw personeel voor bedrijfsdoeleinden. Dit staat bekend als Bring Your Own Device (BYOD).

Maar…. als ik overal ter wereld toegang heb, wie heeft dat dan nog meer?

En…met al die apparatuur die door elkaar heen gebruikt wordt, zowel privé als zakelijk, waar staat de bedrijfsdata eigenlijk, en heb ik er nog wel controle over?

Inderdaad zijn dit belangrijke dingen om over na te denken. Gelukkig biedt de cloud ook uitgebreide mogelijkheden tot het oplossen van deze security vraagstukken. JS-ICT levert de cloud oplossingen van Microsoft, en heeft een ruime ervaring met wat hierin ook op security gebied mogelijk is.

Wij denken bijvoorbeeld aan INTUNE voor het beheren en beveiligen van de mobiele apparatuur binnen uw bedrijf. Of dit nou privé of zakelijke apparatuur is maakt hierbij niet uit.

Voor het beveiligen van emails en bestanden denken wij aan AZURE INFORMATION PROTECTION of OFFICE MESSAGE ENCRYPTION.

Ook kunt u als bedrijf kiezen voor het totaal pakket van Microsoft. In plaats van Office 365 heet dit Microsoft 365 en zijn de security toepassingen inbegrepen.

Helemaal met de komst van de privacy wetgeving (AVG) is veiligheid belangrijker dan ooit. Neem contact op met JS-ICT om uw ICT beveiliging op orde te brengen.